Kabeljauw, witlof en hollandaise

Vandaag maken we onze oude & vertrouwde kabeljauw met gebraiseerd witlof, hollandaise en een heerlijke risotto.

Je kan de bereiding volgen via het filmpje hieronder. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 3 stuks witlof
  • 2 stuks kabeljauw
  • 200 g risotto rijst
  • 1 handvol groene kruiden
  • 200 g melkerijboter
  • 4 dl visfumet
  • 2 dl Chardonnay azijn
  • 2 dl witte wijn
  • 3 stuks ei
  • 100 g buikspek
  • 2 stuks krokant buikspek
  • 1 handvol gesneden sjalot
  • 1 soeplepel graanmosterd
  • 1 stuks rozermarijn

Je kan deze box momenteel bestellen aan 30€ voor 2 personen

Bereiding

Gebraiseerd witlof

  • Snij 1 pijl witloof en snij deze overlangs in 2
  • Leg deze in een pannetje met klont boter, peper en zout, rozemarijn en scheutje water.
  • Plaats dit in voorverwarmde oven van 175 graden circa 15 min

Risotto

  • Stoof de fijngesneden sjalot aan in olijfolie
  • Voeg hier de risotto rijst aan toe maar let dat het vuur niet te hoog staat zodat de rijst niet kan kleuren, maar stoof hem tot hij glazig ziet(circa 5 min)
  • Voeg hier de visfumet aan toe zodat de rijst dubbel onderstaat.
  • Laat dit onder regelmatig roeren lichtjes pruttelen op een matig vuur.
  • Als alle vocht is opgenomen werk je af met de groene kruiden en klontje boter.

Kabeljauw

  • Kruid de kabeljauw met peper en zout, en draai deze door de bloem.
  • Klop de overtollige bloem eraf en bak krokant in hete pan met boter.
  • Schuif deze circa 10 min in voorverwarmde oven van 175 graden

Hollandaise

  • Neem 3 eitjes en scheidt het eigeel van het eiwit. Voor deze bereiding hebben we hebben enkel het eigeel nodig.
  • Klop deze los met de witte wijn en chardonnayazijn.
  • Plaats het pannetje op een matig vuur en klop de hollandaise tot je mooie egale strepen verkregen hebt.
  • Neem van het vuur af maar blijf doorkloppen terwijl je de boter en kruiden toevoegt .

Gestoofd witloof met graanmosterd

  • Snij de witloof in fijne ringen en stoof aan met de sjalot en spekblokjes
  • Kruid peper en zout en voeg net op het laatste de graanmosterd toe.

Gemarineerde witloofblaadjes

  • Neem de witloofblaadjes en kruide ze met peper en zout, chardonnay azijn en olijfolie.

Dresseren

  • De gestoofde witloof in het midden van een voorverwarmd bord leggen.
  • Neem de kabeljauw en leg hem op de gestoofde witloof.
  • Op de kabeljauw leg je een lepel van de risotto en hierop het gebraiseerd witloof.
  • Afwerken met de gemarineerde witloofblaadjes en krokant van spek.
  • De saus kan je apart serveren of erover lepelen.
Terug naar boven

Traiteur Philippe BVBA • Ondernemingsnummer BE0655980118
Motstraat 1B, 3570 Alken • Telefoon: 011/311.875 • e-mail
© 2021 alle rechten voorbehouden.

crafts beautiful sites

Op zoek naar een afhaalmenu in Alken, Hasselt, Sint-Truiden, Zepperen, Wellen, Borgloon of Nieuwerkerken?
Traiteur Philippe biedt betaalbare, gastronomische gerechten voor take away of levering aan huis.